6 km

Vanaf 2021 gaan we de wandeling van 5 kilometer vervangen door een wandeling van 6 kilometer in en om Driel. Deze route is een initiatief van de Stichting Driel – Polen. De stichting Driel – Polen is de drijvende kracht achter de herdenking van de inzet van de eerste Poolse Parachutisten Brigade in september 1944. Alhoewel de inzet kort van duur was worden de Poolse parachutisten gezien als de bevrijders van Driel. Sinds het einde van de tweede wereldoorlog vinden er herdenkingen plaats, in diverse vormen. Een nieuwe herdenkingsvorm is de wandeltocht van 6 kilometer die voert langs een 16-tal plaatsen die nog aan de inzet van de Poolse soldaten gekoppeld kunnen worden. Ter informatie kunt U op het startbureau een folder krijgen die uitleg hierover geeft.

Wij zijn als organisatoren van de Polentocht erg blij dat de Stichting Driel – Polen ons toestemming heeft gegeven om deze route op te nemen in het aanbod van onze wandeltocht. Deze wandeltocht is ook individueel als GPX route te lopen. U kunt deze route, net als drie andere herdenkings wandelroutes, downloaden via visitarnhem.com/airborne

Wilt u deze wandeling uitbreiden met een bezoek aan de Westerbouwing, waar u een schitterend uitzicht heeft over het gebied van de inzet van de Poolse parachutisten? Dat kan! U maakt dan een oversteek met het Drielse Veer, bezoekt het in 1944 Duitse steunpunt en keert met het veer terug naar de wandelroute. Vergeet niet om vooraf 2 pontkaartjes te kopen bij het startbureau. Die kaartjes krijgt u tegen een gereduceerd tarief.