15 km

De route van de 15 kilometer leidt u via de Drielse Rijndijk (of de alternatieve route aan de voet van die dijk) langs de A50 naar het bosrijke gebied van Doorwerth en Heveadorp aan de overzijde van de Rijn. U kunt de tocht uitbreiden met een alternatieve route via de westerbouwing. Langs de route komt u langs verschillende oorlogsmonumenten

Het monument van het 7e bataljon van het Royal Hampshire Regiment. Het is een granieten plaquette omlijst met bakstenen. Op de gedenkplaat is het embleem van het bataljon aangebracht.

Bij Heteren onder de brug bij de A50 staat het monument voor de Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie. Het embleem de Screaming Eagle is in het monument verwerkt.

Op de tweede alternatieve route komt u op de Westerbouwing langs het Dorset monument, verwijzend naar de inzet van de leden van het 5e bataljon van dit regiment. Tevens heeft u een fantastisch uitzicht over het gebied van de slag om Arnhem.

Aan de Drielse Rijndijk ter hoogte van de Achterstraat staat het monument ter herinnering aan de Britse en Canadese genie-soldaten die de Britse en Poolse parachutisten in veiligheid brachten, het “Engineers-monument” .

Aan het eind van de vogelenzangsestraat ziet u aan de rechter kant het monument van Generaal Sosabowski. Het staat tegenover zijn comandocentrum.

Op het Polenplein in Driel staan twee monumenten ter herinnering aan generaal Stalislaw Sosabowski en de Poolse strijdkrachten. In de RK kerk is een kleine maar interessante tentoonstelling over de Slag om Arnhem in het algemeen en de rol van de Polen in het bijzonder. Ook wordt er stilgestaan bij het eerherstel van de Polen.

.