July 2011
2e Polentocht Driel van start
De tweede wandeltocht rond Driel en Doorwerth is een feit. De voorbereidingen, die in mei al waren gestart, hebben weer veel wandelaars naar Driel getrokken. Ook nu is de organisatie weer in handen van Luctor et Emergo en worden de wandelaar bij het startbureau adeqauaat geholpen. En daarna op weg. Wandelen rond Driel of aan de andere kant van de rijn voert de wandelaars langs de verschillende herdenkingspunten rond de slag om Arnhem in 1944.
Geschreven door admin
July 2011
Organisatie van de Polentocht is tevreden
De organisatie van de Polentocht kijkt met tevredenheid terug op de eerste wandeltocht. Er waren ruim 304 deelnemer, die de wandeling succesvol hebben afgerond. De lopers zijn over het algemeen zeer tevreden. De verbeterpunten bewaren we voor volgend jaar.
Geschreven door admin
September 2008
Eerste Polentocht Driel is een feit!
De wandeling met als motto “Wij bewegen om stil te staan bij hen die vielen voor ons voortbestaan”, leid de wandelaars door het gebied waar in september 1944 werd gevochten tijdens de slag om Arnhem.

De wandelaar komen tijdens hun tocht langs verschillende monumenten:
Het monument van het 7e bataljon van het Royal Hampshire Regiment. Het is een granieten plaquette omlijst met bakstenen. Op de gedenkplaat is het embleem van het bataljon aangebracht.

Bij Heteren onder de brug bij de A50 staat het monument voor de Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie. Het embleem de Screaming Eagle in in het monument verwerkt.

Aan de Drielse Rijndijk ter hoogte van de Achterstraat staat het monument ter herinnering aan de Britse en Canadese genie-soldaten die de Britse en Poolse parachutisten in veiligheid brachten, het “Engineers-monument”

Alle wandelaars komen ook langs het Polenplein in Driel waar twee monumenten staan ter herinnering aan Stalislaw Sosabowski en de Poolse strijdkrachten.

De wandelaars kunnen uit verschillende tochten kiezen het belooft een mooi jaarlijks terugkerend evenement te worden.
Geschreven door admin

<< Previous 1 2 3 4 Next >>

Powered by CuteNews