Wandeltocht 10 kmOp de route van de 10 km blijft u in de omgeving van Driel. De tocht leid u door het dorp Driel, over de landerijen en via de Drielse Rijndijk weer terug naar het dorp. Zowel de Oost als de west kant van Driel worden tijdens de wandeltocht aangedaan. Langs de route liggen drie herdenkingsmonumenten:

Het monument van het 7e bataljon van het Royal Hampshire Regiment. Het is een granieten plaquette omlijst met bakstenen. Op de gedenkplaat is het embleem van het bataljon aangebracht.

Aan de Drielse Rijndijk ter hoogte van de Achterstraat staat het monument ter herinnering aan de Britse en Canadese genie-soldaten die de Britse en Poolse parachutisten in veiligheid brachten, het "Engineers-monument" .

Op het Polenplein in Driel staan twee monumenten ter herinnering aan generaal Stalislaw Sosabowski en de Poolse strijdkrachten. In de RK kerk is een kleine maar interessante tentoonstelling over de Slag om Arnhem in het algemeen en de rol van de Polen in het bijzonder. Ook wordt er stilgestaan bij het eerherstel van de Polen.


*Klik op de afbeelding om te vergroten.